6. Ay Gebelikte Beslenme Önerileri ve Püf Noktalar

İçindekiler

6 ay gebelikte beslenme

6. ay gebelikte beslenme dönemi artık en önemli dönemlerden biridir. Bebeğin gelişebilmesi için daha düzgün ve sağlıklı bir beslenme düzeninin devam ettiği dönemdir. Bu dönem içinde alınması gereken vitaminler, besin takviyeleri ve mineraller vardır. Çünkü vitamin ve mineraller bebeğin her açıdan gelişimini oldukça destekler. Annelerin artık beslenme düzenlerini daha önceden oturtmuş olması gerekiyor. Bu dönemlerde yanlış olan beslenme düzeni her açıdan sorun yaratabilir.

Bu dönemde iyotlu tuz tercih edilmelidir. İyot, bebeğin anne karnında olan gelişimini destekler ve beyin gelişimine yardım eder. Bu yüzden mutlaka az tuzlu ama iyot tuzu kullanılan yemekler yenmelidir. Ekmek, pirinç gibi karbonhidratların yerine artık tam tahıllı ekmek ve bulgur pilavı tüketilebilir. Çünkü bu dönemler oldukça kilo almaya elverişli olan dönemlerdir.

6. ay gebelikte beslenme döneminde mutlaka hazır paket gıdalardan uzak durulmalıdır. Bu ürünler bebek ve anne sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Gebelik süresi boyunca yapılacak olan ara öğünler ise oldukça önemlidir. Bu ara öğünler bir yandan acıkma süresini uzatırken bir yandan da kan şekerini dengeleyebilir. Bir ara öğünde meyve ve yoğurt tercih ederken başka bir ara öğünde peynirli tost ve ayran tercih edebilirsiniz.

6. ay gebelikte beslenme

6. Ay Gebelik Döneminde Neler Yenmelidir?

Bu dönemde tüketilmesi gereken besinler arasında sebzeler yer alır. Günlük beslenmede sebzelere oldukça yer verilmelidir. Özellikle de mevsimine uygun sebzeler seçilmelidir. Bu sayede gerekli vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.

6.ay gebelikte beslenme döneminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de yeterli vitamin ve mineral alımıdır. Bu vitamin ve mineraller birçok besin kaynağından sağlanabilir. Bunun için yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, bakliyat ürünleri, fındık, ceviz gibi pek çok besin tüketilebilir. Bu sayede gebelikte alınması gereken vitamin ve mineral değerleri de oldukça ideal olacaktır. Bunun yanı sıra bol bol su tüketilmelidir.

Gebelikte artan sıvı ihtiyacını gidermek için su dışında bol bol taze sıkılmış meyve suları, ayran ve kefir tüketilebilir. Bu besinlerin hepsinden ayrı ayrı vitamin ve mineraller alınacaktır. Özellikle de kafein içeren içeceklerden uzak durup bu içeceklere yönelmek iyi bir tercih olacaktır. Zararlı olan alkol ve sigara gibi alışkanlıkların ise asla devam etmemesi gerekir. Hatta bu alışkanlıklar hamileliğin en başında bırakılmış olmalıdır. Aksi takdirde bebeğin sağlığı oldukça kötü bir şekilde etkilenecektir.

Gebelikte Beslenme Sonraki Aylar

1.Ay Gebelikte Beslenme

Süt ve süt ürünleri 1.ay gebelikte beslenme için kesinlikle tüketilmesi gereken besinlerdendir. Kalsiyum, potasyum, fosfor gibi mineraller bu besinlerle alınır. Bunun dışında ana öğünlerde yoğurt ya da ayran tüketilebilir.

2.Ay Gebelikte Beslenme

2.ay gebelikte beslenme döneminde yaşanılan mide bulantılarını bastıracak ve azalmasına yardımcı olacak olan besinler de vardır. Yoğurt ve şeftali bileşimi mide bulantılarının önüne geçebilir.

3.Ay Gebelikte Beslenme

3.ay gebelikte beslenme döneminde artık annelerin iştahı yavaş yavaş açılmaya başlayacaktır. Bu dönemde beslenme düzenine dikkat edilmesi ve gereken besin takviyelerinin de alınması oldukça önemlidir. 

4.Ay Gebelikte Beslenme

4.ay gebelikte beslenme döneminde vitamin ve minerallerin önemini de göz ardı etmemek gerekiyor. Folik asit, vücudun kan yapması ve yeni hücre oluşumu gibi önemli özelliklere yarar.

5.Ay Gebelikte Beslenme

5.ay gebelikte beslenme için mutlaka bol bol sıvı tüketilmelidir. Yeterli miktarda su tüketildiğini anlamak için idrar takibi yapılabilir. Gebelikte sıvı alımında taze meyve suları da sık sık tüketilebilir.

7.Ay Gebelikte Beslenme

7. ay gebelikte beslenme için anne doyurucu besinlerden çok yararlı besinler tüketmeye odaklanmalıdır. Bebeğinin büyümesini ve gelişimini artıracak besinler bebek için çok önemlidir.

8.Ay Gebelikte Beslenme

8. ay anne ve bebek için sona yaklaşıldığının bir göstergesidir. Artık doğuma biraz daha yaklaşılmış ve vücut için de etkisini gösterir. Bu yüzden anne beslenme alışkanlıklarına fazlasıyla dikkat etmelidir.

9.Ay Gebelikte Beslenme

9. ay bebek için büyüme ve gelişiminin en önemli dönemleridir. Bu dönemde bebeğin kalp sağlığı korunmalıdır. Mineral ve vitamin bolca tüketilmelidir. 9 ay bebeğin kalp gelişimi için önemli bir dönemdir ve annenin tükettiği vitamin, mineral gibi, besin türleri bu gelişimi doğrudan etkiler. 

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir