21. Hafta Hamilelik | Yirmi Birinci Hafta Gebelik Belirtileri

İçindekiler

21. Hafta hamilelik Belirtileri

21 Hafta Gebe: Bebeğinizin Gelişimi

  • Kalp çarpıntısı

Bebeğinizin kalp atışı artık basit bir stetoskopla duyulabilecek kadar yüksek, ancak atışı sizinkinden ayırt etmek zor olabilir. Daha hızlı ritmi dinleyin, bir bebeğin kalp atışı dakikada 120 ila 160 atımdır, sizinkinin yaklaşık iki katıdır. Bebek uyku döngüleri bebeğiniz zaten ince döngülerde uyumaya ve uyanmaya başlıyor. Ultrasonlar, doğmamış bebeklerin favori bir uyku pozisyonuna bile yerleşebileceğini gösteriyor.

  • El ve ayak parmakları

Yaklaşık 21 hafta, küçüğünüzün parmakları ve ayak parmakları, küçük parmak izleri ve ayak parmak izleriyle tamamlanmış olarak tamamen oluşur. 21 haftalık gebelik, küçüğünüz kabaca bir muz büyüklüğündedir.

21 Haftada Annenin Vücudu

Peki, 21 haftalık hamile kaldığınızda, kaç aylıksınız? 21. Haftada gebelik değişimleri, hamileliğin altıncı ayına giriyorsunuz.

İlk üç aylık dönemde mide ekşimesi ve hazımsızlık yaşamış olabilirsiniz, ancak rahminiz büyüdükçe midenize doğru itmeye başlayabilir. Bu, daha sık mide ekşimesi geçirmenize neden olabilir.

Bu süre zarfında, hamilelik hormonlarınız da sıcak basmalarına neden olabilir ve fazla kilo önümüzdeki haftalarda bazı ağrı ve sızılara neden olabilir.

21 Hafta Gebelik: Belirtileriniz

Ağrılı noktalar

 Özellikle belde sırt ağrıları hamilelikte oldukça yaygındır. 21 haftalık gebelik anne değişimleri, büyüyen karnınız ağırlık merkezinizi değiştiriyor ve belinizi öne doğru çekiyor. Bu arada, gevşetici hormon vücudunuzdaki her eklemi ve bağları gevşetir ve bu da doğum zamanı geldiğinde pelvisinizin genişlemesini sağlar.

Göğüste ağrılı yanma hissi

 Bu hafta civarında mide ekşimesi yaşamak normaldir. Mideye baskı yapan uterusa ek olarak, hamilelik hormonları yemek borusu ile mideniz arasındaki kapağı gevşeterek bir miktar mide asidinin yemek borusuna sızmasına neden olur.

Sıcak basmalar

 Hamilelik hormonlarınız ve artan metabolizmanız sizi sıcak ve terli hissetmenize neden olabilir. Bol giysiler giyerek ve bol su içerek serin kaldığınızdan emin olun. Bir fanı açın veya klimayı açın ve olabildiğince rahat olmaya çalışın.

Deri çatlağı

Hamileliğiniz sırasında karnınız büyüdükçe cildinizde bazı kırmızımsı kahverengi, pembe veya mor çizgiler fark edebilirsiniz. Çatlaklar, cildiniz kısa bir süre boyunca gerildiğinde oluşur ve göbeğinizde, kalçalarınızda, uyluklarınızda, kalçalarınızda ve göğüslerinizde görünebilir. Cildiniz de kaşınmaya başlayabilir; nemlendirici uygulamak yardımcı olmalıdır.

Bacak ağrısı

 Bacaklarınızda herhangi bir kramp hissederseniz endişelenmeyin; bu, ikinci trimesterdeki annelerin ortak şikayetidir. Krampların geceleri daha çok ortaya çıktığını fark edebilirsiniz. Rahatsızlığı hafifletmek veya krampları tamamen önlemek için yatmadan önce baldır kaslarınızı germeye, bol su içmeye veya ılık bir banyo veya duş yapmaya çalışın.

21. hafta hamilelik
21. Hafta Hamilelik | Yirmi Birinci Hafta Gebelik Belirtileri 1

21 Hafta Hamile: Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         B vitamini desteği

  • 21. Hafta gebelik anne beslenmesi, B1, B2 ve B6 dahil olmak üzere B vitaminleri, bebeğinizin gelişimi için enerji sağladıkları için temel besin maddeleridir. Ayrıca, diğer vücut dokularıyla birlikte iyi görmeyi teşvik etmeye ve plasentayı oluşturmaya yardımcı olurlar. Doğum öncesi bir takviye alıyorsanız, zaten yeterince B vitamini almalısınız, ancak bunları karaciğer, kümes hayvanları, muz ve fasulye gibi diyet kaynaklarından da alabilirsiniz.

·         Dengeleme eylemi

Rahminiz büyüdükçe, ağırlık merkezinizin değiştiğini fark edebilir ve biraz dengesiz hissedebilirsiniz. Düşme riskini azaltmak için düz ayakkabılar giyerek, merdivenlerde dikkatli olarak ve kaygan yüzeylerden kaçınarak kendinize iyi bakın. Düşerseniz ve endişeleniyorsanız, kanamanız varsa veya kasılmalar yaşamaya başlarsanız, sağlık uzmanınıza başvurun.

Yaygın 21 haftalık hamile semptomları, üçüncü trimesterin gizli bir önizlemesi gibidir. İşte hamileliğin 21. haftasında hissediyor olabileceğiniz şeyler:

·         Mide ekşimesi ve / veya hazımsızlık

 Baharatlı ve yağlı yiyeceklerden ve diğer tetikleyicilerden kaçının. Rahatsızlığınızın kaynağı bir gizemse, bir yemek günlüğü tutmak sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

·         Braxton Hicks kasılmaları

 Rahminiz doğum eylemi için pratik yaparken bazen gergin hissedebilir. Pozisyon değiştirdiğinizde kasılmalar geçtiği sürece bu tamamen normaldir. Durmayan ağrı veya kasılmaları doktorunuza bildirin.

·         Sızdıran göğüsler

Erken varış durumunda, süt kanallarınız bu üç aylık dönemin sonunda tamamen gelişecektir.

·         Kuru, kaşıntılı cilt

 Cildiniz büyüyen yumruğunuzun üzerinde geriliyor ve gün geçtikçe onu daha fazla tahriş ediyor.  Ayrıca, bir kızarıklık geliştirirseniz, derhal doktorunuza bildirin, çünkü bu, PUPPP adı verilen rahatsız edici bir hamilelik durumunun bir işareti olabilir.

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir