2. Ay Gebelikte Beslenme Önerileri ve Püf Noktalar

İçindekiler

2 ay gebelikte beslenme

Gebeliğin ilk aylarında genellikle aşırı mide bulantıları ya da yemek yeme isteğinin azalması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Fakat bu durumlar hamileliğin ilk ayları için oldukça normaldir. Hamileliğin ilk ayından sonra yapılacak olan hormon testi kan değerlerinde artacaktır. Bu durum da beyinde bulantı merkezini uyararak bulantılara neden olur. 2.ay gebelikte beslenme için mide bulantılarının da önüne geçecek olan besinler bulunur. Bu besinler tüketilerek hem annenin bulantıları azaltılabilir hem de bebeğin sağlıklı gelişimine neden olunur.

Gebelikte Bulantılara İyi Gelen Gıdalar

2.ay gebelikte beslenme döneminde yaşanılan mide bulantılarını bastıracak ve azalmasına yardımcı olacak olan besinler de vardır. Yoğurt ve şeftali bileşimi mide bulantılarının önüne geçebilir. Sabah uyandığınız zaman mide bulantısı varsa mutlaka ufak tefek atıştırmalıklar tüketin. Limon ise hamilelik döneminde mide bulantılarına iyi gelen besinlerden biridir. Bunun yanı sıra sürekli su tüketmek ise mide bulantılarına oldukça iyi gelecektir.

2. ay gebelik

2. Ay Gebelikte Beslenme İçin Neler Yenmelidir?

Gebelik dönemi boyunca kalsiyum ve fosforun alınması oldukça önemlidir. Bu yüzden gebelikte kalsiyum ve fosfor ağırlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Peynir, süt ve yoğurt gibi besinler tüketilebilir. Bunun yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler ve baklagiller tüketilebilir. 2.ay gebelikte beslenme için brokoli, lahana gibi günlük besinler de beslenme rutini arasına eklenebilir. Bu tür besinler C vitamini açısından zengin oldukları için demir emilimine de yardımcı olurlar. Ama vücudumuz C vitaminini depolamaz ve bundan dolayı da sürekli C vitamini içeren besin takviyeleri almak gerekir.

Gebelikte beslenme döneminde tatlı isteği gittikçe artabilir. Bu istek dengelenmediği sürece kilo almaya başlanır. Tatlı isteğini bastırmak adına hurma tüketilebilir. Aynı zamanda hurmada bulunan yağ oranı da oldukça azdır. Zararlı olan gıdalardan, alkol ve sigara tüketiminden de uzak durmak gerekiyor. Hatta hamileliğin ilk ayında bu alışkanlıkların tamamen kesilmesi lazım. Aksi halde bebeğin gelişimi olumsuz olarak etkilenmiş olacaktır. Aslında anne ne tüketirse bebekte tam olarak o besini aldığı için annenin beslenme şekli bebek için çok büyük önem arz ediyor.

Gebelikte Beslenme Sonraki Aylar

1.Ay Gebelikte Beslenme

Süt ve süt ürünleri 1.ay gebelikte beslenme için kesinlikle tüketilmesi gereken besinlerdendir. Kalsiyum, potasyum, fosfor gibi mineraller bu besinlerle alınır. Bunun dışında ana öğünlerde yoğurt ya da ayran tüketilebilir.

3.Ay Gebelikte Beslenme

3.ay gebelikte beslenme döneminde artık annelerin iştahı yavaş yavaş açılmaya başlayacaktır. Bu dönemde beslenme düzenine dikkat edilmesi ve gereken besin takviyelerinin de alınması oldukça önemlidir. 

4.Ay Gebelikte Beslenme

4.ay gebelikte beslenme döneminde vitamin ve minerallerin önemini de göz ardı etmemek gerekiyor. Folik asit, vücudun kan yapması ve yeni hücre oluşumu gibi önemli özelliklere yarar.

5.Ay Gebelikte Beslenme

5.ay gebelikte beslenme için mutlaka bol bol sıvı tüketilmelidir. Yeterli miktarda su tüketildiğini anlamak için idrar takibi yapılabilir. Gebelikte sıvı alımında taze meyve suları da sık sık tüketilebilir.

6.Ay Gebelikte Beslenme

6.ay gebelikte beslenme dönemi artık en önemli dönemlerden biridir. Bebeğin gelişebilmesi için daha düzgün ve sağlıklı bir beslenme düzeninin devam ettiği dönemdir. Bu dönem içinde alınması gereken vitaminler, besin takviyeleri ve mineraller vardır.

7.Ay Gebelikte Beslenme

7. ay gebelikte beslenme için anne doyurucu besinlerden çok yararlı besinler tüketmeye odaklanmalıdır. Bebeğinin büyümesini ve gelişimini artıracak besinler bebek için çok önemlidir.

8.Ay Gebelikte Beslenme

8. ay anne ve bebek için sona yaklaşıldığının bir göstergesidir. Artık doğuma biraz daha yaklaşılmış ve vücut için de etkisini gösterir. Bu yüzden anne beslenme alışkanlıklarına fazlasıyla dikkat etmelidir. 

9.Ay Gebelikte Beslenme

9. ay bebek için büyüme ve gelişiminin en önemli dönemleridir. Bu dönemde bebeğin kalp sağlığı korunmalıdır. Mineral ve vitamin bolca tüketilmelidir. 9 ay bebeğin kalp gelişimi için önemli bir dönemdir ve annenin tükettiği vitamin, mineral gibi, besin türleri bu gelişimi doğrudan etkiler. 

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir