15. Hafta Hamilelik | Onbeşinci Hafta Gebelik Belirtileri

İçindekiler

Sevgili anne adayları, minik bebeğiniz 15 haftalık bir süreci geride bırakmışken elma boyutuna ve 50 gramlık bir ağırlığa ulaşarak da varlığını daha çok hissettirmeye başlamıştır. Her geçen gün ona biraz daha yaklaşarak, onu daha çok hissetmeye, sevmeye, korumaya ve kollamaya başlayacaksınız.

15. hafta bebek gelişimi son hızla devam eden minik bebeğiniz, size kavuşacağı günü büyük bir heyecan ile sayıyor! Minik bebeğinizin artık yüz hatlarının şekillenmeye başladığını da söylemeden geçemeyeceğiz. Günün oldukça büyük bir kısmını uyuyarak geçiren bebeğiniz, göz kapaklarının henüz biçimlenmemiş olmasına rağmen ışığı fark ettiğini de tedirginleşebiliyor. Tüm bunların yanı sıra emme, yutma gibi çeşitli pek çok yeteneğinin de farkına varan bebeğiniz, tat alma duyularının gelişmesi ile beraber de acıktığını size sık sık hatırlatacak. Aldığı tatları hatırlamayacak olsa da sizi her zamankinden birkaç kat daha acıktıran bebeğinizi aç bırakmamaya özen gösterin.

15.haftalık hamileliğiniz itibari ile minik bebeğiniz artık sizi duymaya başlıyor, ona klasik müzikler dinletmeyi unutmayın! Pek çoğunu hissetmeseniz bile, bebeğiniz karnınızın içinde artık hareket etmeye başlıyor. 15.haftadan itibaren karnınızın da şekillenmeye başladığını gözle görülür biçimde fark edeceksiniz sevgili anne adayı. İşte tam da bu süreçte her zaman giyindiğiniz pantolonlarınızın artık size küstüğünü, vücudunuzun rahat kıyafetler istediğini fark edeceksiniz.

15. hafta hamilelik

Hamileliğinizin 15. Haftasında Bebeğiniz Ne Durumda?

Genel olarak bütün bebeklerin 15.haftadan itibaren vücut sistemlerinin tamamı, anne karnı içersinde çalışabilecek şekilde gelişim gösterir. Minik bebeğinizin pankreas organı, yine bu dönemde kandaki şeker miktarını düzenlemeyi sağlayan insülini salgılamaya başlar. Bebeğinizin tiroid bezlerinin de çalışmaya başladığını söyleyebiliriz.

Hamileliğinizin 15.haftasından itibaren minik bebeğinizin yüz kasları da mükemmel bir düzen içerisinde alışmaya başlar. Tüm bu söylediklerimizin yanı sıra bebeğinizin derisi o kadar hassas ve bir o kadar da incedir ki, adeta damarları derisinin üzerinden de görülür. Bu durumlar gerçekleşirken, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bebeğiniz artık duymaya başlıyor! Ona söylediğiniz şarkılar, babası ile yaptığınız tatlı sohbetler, gün içerisinde izlediğiniz-dinlediğiniz her şey artık minik bebeğinizin de kulaklarına dolup taşıyor.

Dış kulağında tamamen gelişmesi ile beraber ilerleyen zamanla bebeğiniz daha iyi duymaya başlayacak. Bebeğinizin sizi her daim duyduğunu düşünerek ona pozitif şeyler söylemeniz hem onu hem de sizi rahatlatacaktır. Kulakları ile beraber gözleri de gelişmeye başlayan bebeğiniz, karnınıza doğru tuttuğunuz her türlü ışığı hemen fark edecektir. Hamileliğin 15.haftasında anneler olarak bebeğinizin cinsiyetini daha fazla merak etmeye başlayacaksınız. Elleri ve kollarının da gelişmeye başladığı bu dönemde, ultrason artık size minik bebeğinizi daha net göstermeye başlayacaktır.

Hamileliğinizin 15. Haftasında Vücudunuz Nasıl Değişiyor?

Karnınız her geçen gün büyük bir hız ile büyümeye devam ediyor. Tabii ki hamilelik sürecini yalnızca karnınızda meydana gelen büyüme ile anlamayacaksınız, daha pek çok değişim de boy gösterecek. Bebeğinizin doğumu yaklaşmaya başladıkça, vücudunuz da anne sütü üretebilecek duruma gelmek için çaba sarf edecektir. Yaşanan bu durum, bebeklerini çok seven annelerin zaman içersinde meme uçlarında meydana gelecek ıslaklık ile de belli olacaktır.

Hamileliğinde 15.haftasını yaşayan anne adayları, bahsettiğimiz bu durumu oldukça sık bir biçimde yaşayacaktır. Zaman içerisinde hamile kadınlar burun tıkanıklığı hissini yaşayabilir, bu durum son derece normal bir durumdur. Bunun yanı sıra, burunda meydana gelen kanamalar da yine 15.hafta hamile kadın problemleri arasında gözlemlenebilir. Bu her iki durumda vücutta meydana gelen hormonsal değişimlerin kan basıncının artması ile açıklanmaktadır.

Resimlerin Kaynağı: https://www.babycenter.com/pregnancy/week-by-week/15-weeks-pregnant

İlgili İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir